Hier vindt u nuttige adressen, informatieve websites, handige apps en andere informatie waar een volkstuinder zijn voordeel mee kan doen.

 

VELT

Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren is de vereniging voor al wie milieuvriendelijk aan de slag wil in de tuin of keuken. Al meer dan 40 jaar promoten ze gezond leven op het ritme van de seizoenen, én dit met respect voor de natuur. Zij zijn de uitgever van o.a. het ‘Handboek ecologisch tuinieren’, een 700 pagina’s tellend handboek dat meer is dan zomaar een boek vol nuttige tuintips: het geeft een complete visie op tuinieren. Het is een naslagwerk waarin je alle principes en technieken die momenteel in de ecologische teelt bekend zijn kan terugvinden. Daarnaast is het een praktische en overzichtelijke handleiding voor de amateurtuinder die in zijn moestuin biologische, gifvrije groenten wil kweken.

www.velt.nu

 

Plantenkwekerij Gitzels in Westwoud

Vanaf het vroege voorjaar tot ergens in augustus verkoopt deze handelskwekerij op zaterdagochtenden aan particulieren. Ze hebben o.a. sla-, kool-, andijvie, kruiden- en preiplanten in plugpotjes. Ook  is er een beperkt aanbod van paprika-, peper-, aubergine- en tomatenplanten.

www.plantenkwekerijgitzels.nl  . Deze site geeft geen informatie over de particuliere verkoop.

Adres: Wijzenddijkje 13, Westwoud (Weggetje/fietspad van de Noorderdracht in Blokker naar Westwoud).

 

Carel Bouma in Biddinghuizen

Leverancier van biologisch poot- en plantgoed: aardappelen (veel resistent voor phytophthora), uien, sjalotten, knoflook en een aantal minder bekende gewassen. Een sympathiek bedrijf in Biddinghuizen. Bestellingen hoeven pas na levering betaald te worden. 

www.biologischpootgoed.nl

 

De Bolster in Epe

Leverancier van biologische groente- en bloemenzaden. Een deel van het assortiment is ook te koop bij Ekoplaza op het Stationsplein in Hoorn.

www.bolster.nl

 

De Bolderik in Wervershoof

Een West-Friese kweker van wilde bloemzaden in Wervershoof. Een aantal keren per jaar is er open dag op de kwekerij, zodat je dan alle planten in bloei kunt zien.

www.debolderik.net

 

Zaadhandel Van der Wal in Hoogeveen

Voor veel tuinders al jaren een bekend adres voor alles wat je nodig hebt voor een moestuin. Veel biologische en niet-biologische groentezaden en aardappelen.

www.zaadhandelvanderwal.nl

 

Vreeken’s Zaden in Dordrecht

Net als Van der Wal een grote zaadhandel met veel hulpmiddelen en gereedschappen voor  de tuin.

www.vreeken.nl

 

Leven van het land in Haren (Gr.)

Een informatieve website met allerlei wetenswaardigheden om in je eigen voedselbehoefte te voorzien. maar ook een webwinkel met biologisch pootgoed en zaaigoed en hulpmiddelen.

Levenvanhetland.nl

Rijksstraatweg 298A 9752 CM Haren